תעשיית ה-FinTech העולמית נמצאת בעלייה מטאורית
Fintech הוא תחום שמרכז את כל החברות העוסקות בשילוב פיננסים עם טכנולוגיה מתקדמת ומאפשר לנו למשל להעביר כספים בלחיצת כפתור. התחום צמח בשנים האחרונות בקצב מסחרר, כשעל פי כתבה שפורסמה במגזין Forbes עד כה, בשנת 2021, ההשקעות בתחום הפינטק הגיעו ל-91.5 מיליארד דולר – כפול מאשר בשנת 2020.
בנוסף, ברבעון השלישי של השנה, 42 חברות Fintech הגיעו למעמד של יוניקורן – כלומר, שווין המוערך עלה על מיליארד דולר – עוד לפני הנפקתן בבורסה. אם נסקור את השנה כולה, כ-200 חברות פינטק הפכו לכאלה – נתון שיכול להעיד על עוצמת השוק וגודל הפוטנציאל.
הצוות המוביל את FINQ
FINQ הוקמה על ידי אלדד תמיר, ממקימי בית ההשקעות הוותיק, תמיר פישמן. תמיר משמש כשותף מנהל בקרנות הון הסיכון של הקבוצה, והיה מעורב כמשקיע במימון רבות מחברות הטכנולוגיה המובילות בישראל ביניהן: CHROMATIS, ALLOT, MODEM ART, CHECKPOINT, NICE, MSYSTEMS, COPRRGATE, GALILEO, TECHNOMATICS, VOLTAIRE, RADWARE.
מנכ”לית החברה, היא מאיה רפפורט, המתמחה בעולמות השיווק, המוצר והאסטרטגיה וכיהנה בעברה בתפקידים בכירים בבנק הדיגיטלי PEPPER וכן בבנק לאומי, סלקום, hola, switch ובזק בינלאומי.
הצורך שהחברה עונה עליו
עולם הפיננסים נחשב אחד האחרונים לעבור טרנפורמציה בגלל הרגולציה הקשוחה הנדרשת בענף. לכן, רבים עדיין נסמכים על שירותיהם של סוכנים המתווכים בין הלקוח למוצר ולא חשופים באופן מלא לכל האפשרויות העומדות בפניהם.
חברת FINQ יוצרת לראשונה מרקטפלייס נגיש ומקיף למוצרים פיננסיים, פנסיוניים וביטוחים מכל העולם, כל זאת תוך עמידה בתנאי הרגולציה המחמירים ובשיתוף הדוק עם הרשות לניירות ערך. הפתרון מאפשר להתאים לכל משתמש את הצעות ההשקעה, הביטוח והפנסיה המתאימות לו ביותר, בהתבסס על הפרופיל האישי, ללא הטיות וללא תשלום.
השלב בו החברה עומדת
המערכת של FINQ כבר היום מרכזת אלפי מוצרים פיננסיים בפלטפורמה שמחברת בין מוסדות לבין לקוחות פוטנציאליים. בימים אלו נערך פיילוט של המערכת הכוללת בניית פרופיל אישי לכל לקוח והתאמה של המוצרים לצרכיו.
בחברה צופים כי במהלך הרבעון הראשון של 2022 המערכת כבר תושק לציבור ותאפשר השוואה בין אלפי מכשירים פיננסיים כולל איסוף, ניתוח ופירוק המידע על כל אחד מהם. החברה מדגישה כי שיתופי פעולה עם בנקים ומנהלי קרנות אינו מעכב את העלייה לאוויר של המוצר והשימוש בו על ידי הציבור.
עמידה בכל דרישות הרגולציה
הטכנולוגיה נסקרה ונבדקה על ידי מומחים מטעם הרשות לחדשנות, והחברה קיבלה הכרה כחברה טכנולוגית המביאה חדשנות בתחומה. בזכות FINQ, הניחה הרשות לניירות ערך תשתית לבניית מוצרי השקעה דיגיטליים לחלוטין המהווים מעבר לניהול תיקים דור 2.0. הרגולציה החדשה תאפשר ניהול השקעות דיגיטלי ללא צורך במערך הייעוץ של הבנקים השונים ותאפשר שליטה וחופש מוחלט ללקוח.
העומק הטכנולוגי של FINQ ופטנטים
הטכנולוגיה בפלטפורמה מבוססת בינה מלאכותית וכלכלה התנהגותית ותהיה מוגנת בפטנט שכבר הוגש לאישור בארצות הברית באוגוסט 2019.
לבה הטכנולוגי של המערכת מבוסס על אלגוריתמי AI ומורכב משלושה מנועים: מנוע ליצירת טביעת אצבע פיננסית אישית למשתמש, מנוע פרופיל מתמטי גנטי למוצרים הפיננסיים ומנוע התאמה, שתפקידו לייצר המלצה מותאמת אישית בין טביעת האצבע הפיננסית האישית של המשתמש (AFI) לבין הפרופיל הגנטי מוצרי (FIB).
מתחרים
FINQ פועלת באוקיינוס כחול ומביאה לראשונה את המודל של מרקטפלייס שקוף ופתוח לעולם הפיננסים – המיועד ללקוחות הקצה. ישנן חברות פינטק אחרות שמציעות ללקוחות שלהן שירות דומה, אך הן מציגות רק את המוצרים שלהן או מוצרים אחרים מסיבות לא אובייקטיביות.
המודל העסקי
המודל העסקי של FINQ מבוסס על קבלת עמלות אחידות מכל ספקי המוצרים הפיננסיים המוצגים במערכת. לכן, יש לה יכולת לספק שירות של ייעוץ אישי, אובייקטיבי, באופן טכנולוגי מלא וללא עלות.
השוק אליו היא פונה
בזכות קלות השימוש והאפשרות לקבל סקירה אובייקטיבית על השוק והמוצרים המתאימים ביותר לכל אחד, החברה פונה לקהל יעד רחב ביותר, החל מצעירים בעבודתם הראשונה הזקוקים לנתב את כספי הפנסיה שלהם ועד משקיעים מתוחכמים המעוניינים בהשוואת חלופות ההשקעה במכשירים פיננסיים.
השוק הישראלי ישמש את החברה לבטא על המוצר, והשווקים המרכזיים אשר החברה מכוונת אליהם הם אירופה (אנגליה) וארה”ב.