היום כבר ידוע לרבים מאתנו שאחד הכלים האיכותיים ביותר לבחינת דברים באופן מדויק הוא שימוש בחוכמת ההמונים. למעשה, השקעות הן כלי שתמיד שילב את חוכמת ההמונים בתוכו. כשהציבור חושב שמחיר מניה מסוימת זול מידי היא תחל לטפס ולהפך מחיר המניה יצנח אם המשקיעים יחושו שמחירה יקר מידי.
אז רגע, אם הכלי הזה טוב כל כך מדוע לא לקחת אותו צעד אחד קדימה? להשקעות במימון המונים !
מימון המונים הוא מודל לגיוס הון מהציבור הרחב באמצעות פלטפורמה אינטרנטית, כאשר הרעיון העומד בבסיסו הוא גיוס סכומים קטנים ממספר גדול של משקיעים. כשאנחנו משקיעים באמצעות פלטפורמת מימון המונים אנחנו למעשה מקבלים יותר תמורת פחות… מקבלים יותר תמורה תמורת פחות סיכונים. איך בדיוק??? כאשר אנחנו משקיעים באמצעות פלטפורמת מימון המונים אנחנו למעשה מבינים שאם העסק טוב, איכותי מספיק ומצדיק השקעה עד כדי כך שההמונים יחשבו שהוא שווה השקעה וישקיעו בו – הכסף שלנו, שאותו השקענו במיזם – יעבוד עבורנו כי ברגע שהמיזם קיבל את אמון המשקיעים והגיע ליעד הגיוס כספי ההשקעה יועברו לחברה המגייסת והכסף שלנו יתחיל לתפקד כהשקעה לכל דבר ועיניין. אם העסק לא מצדיק השקעה והחברה לא תזכה לאמון המשקיעים ולא תגייס מספיק הון- על אף שהשקענו נקבל בחזרה את כספי השקעתינו. זה כמו שיתנו לנו כרטיס להשתתפות בהנפקות מוצלחות בלבד. אז הבנו שיש פה באופן מסוים פחות סיכון אבל מדוע אנחנו למעשה מקבלים יותר? כי למעשה אותו סכום כסף שנשקיע יקבל יותר כשנעשה זאת דרך פלטפורמת מימון המונים וזאת משום ששווי החברות עדיין נמוך ואין על מחיר העסק העמסות כבדות שמועמסות על מחירה המגולם של המניה כשהיא נסחרת בבורסה.
זוהי הכלכלה החדשה והיא התחום הצומח ביותר בעולם הכלכלי היום. המשקיע מתרשם ישירות מהיצע החברות המגייסות (הזקוקות להשקעה) ובמידה והתרשמותו חיובית הוא יכול להפוך כמעו באופן מידי לחלק מבעלי המניות בחברה.
אז למה בעצם לא עשו את זה עד עכשיו ?
כן, דווקא בישראל, ה”סטארטאפ ניישן”, הוחלט באיחור אופנתי (רק בשנת 2018) על אישור התקנות שמאפשרות לגופים שקיבלו את האישור מהרשות לניירות ערך לגייס הון לחברות באמצעות פלטפורמות ייעודיות. למעשה רק מרגע האישור יוכלו משקיעים פרטיים להיחשף בהשקעות ישירות לחברות הזנק כבר בשלבים הראשוניים של החברה ולא להמתין עד שהיא שווה מילארדים.