הדור הצעיר של המשקיעים מראה חשיבה שונה בתכלית מדורות המשקיעים הקודמים. זהו דור שצמח מתוך הבנה של סביבת ריבית אפסית שבה השגת תשואות נאותה הפכה לעיניין מורכב ולא פשוט.
הגופים הפנסיוניים בעולם כבר מדברים בקול רם על עשור אבוד של תשואות נמוכות, שעתיד ליצור לא מעט בעיות לחוסכים שיפרשו בעתיד והמשקיעים הצעירים מתחבטים כל העת בשאלה שעוסקת בסוגיית הסיכונים הכרוחים בהשגת תשואות נאותות.
לאחרונה עלו כמה וכמה סימני שאלה בהקשר לאופן ההשקעות של הצעירים כשנחשף שרבים מהם התאגדו ברשתות חברתיות וסימנו מניות ספציפיות כיעדי השקעה שבהם ניתן ליצור רווחים אדירים בזמן קצר.
לאחרונה התבטא צ’ארלי מנגר, שותפו של המשקיע האגדי וורן באפט כנגד אפליקציית ההשקעות רובינהוד המשמשת צעירים רבים כשאמר: “רובינהוד זה מועדון הימורים שמתחזה לעסק מכובד”. וורן באפט הוסיף באותו נושא: “האפליקציה הזו לא מעודדת אנשים לרכוש מדדים בעלות מאוד נמוכה ולהחזיק בהם 50 שנה. אני מוכן להתערב שלא תקבל את העצה הזו באפליקציה, במקום זאת, יציעו לך לסחור באופציות”.
נניח לרגע בצד את הויכוח שהתפתח סביב דרך ההשקעות של הצעירים ונאמר רק שדרכם היא שונה בתכלית מזו שהכרנו בעבר. אם היא טובה או כושלת נדע רק בעוד כמה שנים ונוכל לשפוט אותה בדיעבד. השאלה הנכונה בעיני היא האם ניתן ליצור תשואות חיוביות בדרכים אחרות שיהיו נכונות יותר וחכמות יותר מאלו שבהן משתמשים הצעירים היום? התשובה לכך היא לטעמי בהחלט כן !
כולנו יודעים שככל שאדם צעיר יותר הוא יכול ליטול על עצמו סיכונים גדולים יותר משום שלרוב מצבו המשפחתי נטול ההתחייבויות מאפשר זאת ובכל מקרה נותרו לו שנות חיים רבות שיאפשרו תיקון התשואות במקרה של מפולת פתאומית. כלומר ניתן לקבוע שנכון יותר לצעירים להסתכן יותר ע”מ לייצר תשואות.
איך עושים זאת ברמה הפרקטית? למרבית המזל, בשנים האחרונות התווספו למגוון אפשרויות ההשקעה גם “השקעות אלטרנטיביות” (אלטרנטיבות לשוק ההון) אשר לא היו מוכרות למשקיעים פרטיים בעבר אך כעת מקבלות מקום של כבוד בתיקי השקעות רבים.
מבין ההשקעות האלטרנטיביות הנגישות היום למשקיעים הפרטיים ניתן למנות בין היתר את: קרנות הלוואות P2P, קרנות גידור, קרנות הון סיכון, קרנות פרייבט אקוויטי, חברות ביוטק, פארמה חוב ונדל”ן וכו’.
חברת “טוגדר השקעות” אשר הוקמה בשנת 2018 צברה עד כה קהל משקיעים נאמן שהצטרף ל”מועדון האנג’לים” שלה והיא זוכה להצלחות וגיוסים מרשימים לחברות הייטק שהיא בוחרת בפינצטה, אחרי בדיקת פוטנציאל מעמיקה ומקצועית. לאחרונה, הקימה החברה קרן השקעות פרטית ייחודית העונה בדיוק לצורך הזה ומתמחה בהשקעות בחדי קרן (חברה בשווי מילארד דולר לפחות אשר עדיין א הונפקה). הקרן כבר זוכה להצלחה רבה וזאת בעיקר משום שהיא ממוקדת ב-2 מישורים: בחירת החברות איכותיות בקרן והשני שמירה על סכומי גיוס הנגישים למשקיע הפרטי.
התמחותה של חברת “טוגדר השקעות” הינה התמקדות במוצרים מדהימים שהיו נגישים לבעלי הון רב והנגשתם לבעלי הון לא רב. כך למשל, יכול משקיע פרטי להינות מפירות של חברות חד קרן שלולא היתה קיימת חברת “טוגדר השקעות” המשקיע לא יכול היה להיחשף אליה בשלבים מוקדמים והיה נאלץ לחכות להנפקה בבורסה בשווי גבוהה בהרבה.
תגיות: השקעות לצעירים, טוגדר השקעות