מי לא שמע את המושג הון סיכון עדיין ? כנראה שאין בישראל משקיעים שעדיין לא שמעו על המושג משום שבישראל, ה”סטארט אפ ניישן”, אנו נחשפים להמון השקעות “הון סיכון” ולקרנות העוסקות בתחום (לפעמים אפילו באי ידיעה). למעשה הון סיכון הוא הון המושקע במיזמים אשר הסיכון בהם הוא גבוה, מתוך ציפייה לתשואות גבוהות במקרה של הצלחתם. הון סיכון הינה דרך השקעה מקובלת ונפוצה לגיוס הון לצורך השקעה בחברות הזנק (חברות סטארט אפ).
עד שנת 2018 עיקר ההון שגויס לחברות הזנק הגיע דרך קרנות הון סיכון, אלא שמשנת 2018, עת התירה הרשות לניירות ערך לחברות שקיבלו אישור לכך לגייס הון עבור החברות הללו גם ללא קרנות נראה שזהו אפיק הגיוס העיקרי.
בהשקעה בחברות הזנק דרך קרנות הון סיכון יש יתרונות ויש חסרונות רבים, מבלי להיכנס לעומקם של הדברים נציין רק כמה נקודות:
- השקעה דרך קרנות היא השקעה בעלת פיזור רחב. לא תמיד נרצה להשקיע בפיזור רחב. לעיתים ישנן חברות ספציפיות אשר מעניינות אותנו.
- לא תמיד שיקולי הקרן המשקיעה גלויים לעיני כל ועלולים להיווצר מצבים בה אותה קרן משקיעה בשני מיזמים שמתגלים כמתחרים על אותו שוק, מה שיכול להביא לכניסת שיקולים זרים ו/או לניגודי אינטרסים בעצם ההשקעה.
- קרנות יכולות לעיתים להכתיב תנאים נוקשים טרם ההשקעה או בהשקעות הרודפות ובכך להפוך לשולטות בפועל במיזם / בחברת ההזנק.
- לקרנות יש יתרון מובהק של גודל ולקשרים ענפים אשר יכולים לסייע במישורים רבים בתחילת ובהמשך דרכה של חברת ההזנק.
אלו רק מקצת מהנקודות שבהן יש להתחשב לפני שמשקיעים או מגייסים כספים הון במסגרת קרן הון סיכון. חשוב לדעת שלא בכדי עושות היום לא מעט חברות “חישוב מסלול מחדש” ובוחרות לגייס הון בדרכים חלופיות כגון דרך אפיק של מימון המונים. זהו אפיק גיוס שהפך לאחרונה למרכזי והוא תופס נפחים הולכים וגדלים מיום ליום.
הון סיכון | קרנות הון סיכון | מימון המונים | טוגדר השקעות המונים | חברות הזנק | חברות סטארט אפ
תגיות: קרנות הון סיכון, טוגדר השקעות המונים, חברות הזנק, חברות סטארט אפ, השקעות אלטרנטיביות, עולם ההשקעות, השקעות מסורתיות, מימון המונים, הון סיכון, טוגדר השקעות