תעשיית ה-RPM בצמיחה משמעותית
חברת Sanolla היא חלק מהתעשייה הצומחת של ניטור חולים מרחוק RPM. על פי דו”ח של Grand View Research, גודל השוק העולמי של מערכות ניטור חולים מרחוק הוערך ב-956 מיליון דולר בשנת 2020 וצפוי להתרחב בשיעור צמיחה שנתי (CAGR) של 19.7% מ-2021 עד 2028.
הצוות המוביל את Sanolla
את החברה ייסד ומוביל ד”ר דורון אדלר, יזם סדרתי עם רקורד מרשים בהקמת חברות מד-טק מצליחות. ד”ר אדלר היה סמנכ”ל הפיתוח של חברת Given Imagine שנמכרה תמורת כ- 900 מיליון דולר למדטרוניק ולאחר מכן ייסד וניהל את Cbyond שנמכרה ל-Olympus Medical תמורת 2.1 מיליארד דולר. בעקבות האקזיט, הוא הפך למנכ”ל אולימפוס ישראל ובהמשך כיהן כ-CTO של Olympus Surgical US.
לצידו של ד”ר אדלר בהקמת וניהול החברה עומד מר דוד לינהרד, מנהל מנוסה המתמחה בכל ההיבטים של מצוינות תפעולית וכיהן כסמנכ”ל התפעול של Olympus Medical ובתפקידים בכירים נוספים בתחום הטלקום וכן במשרד הביטחון הישראלי.
המנהל הרפואי של Sanolla הוא פרופ’ שמואל בנאי, אחד מהקרדיולוגים המובילים בישראל וחוקר ידוע, מנהל החטיבה לקרדיולוגיה וראש תחום קרדיולוגיה התערבותית במרכז הרפואי סוראסקי שבתל אביב.
הפתרונות של Sanolla
ל-Sanolla שני פיתוחים פורצי דרך בתחום הרפואה הקרדיולוגית והנשימתית שכל אחד מהם עונה על צורך עולמי רחב:
PyXy – מכשיר ביתי המבוסס על טכנולוגיית AI ואינפרא-סאונד מתקדם. באמצעות ה-PyXy יכול כל חולה כרוני במחלות לב ריאה כמו אי ספיקת לב, COPD ואסטמה, לזהות החמרה במצבו כבר בבית ובדיוק משמעותי לעומת האמצעים הנמצאים בשימוש כיום. זיהוי מוקדם יכול למנוע אישפוזים מיותרים על ידי נטילת תרופות מתאימות בשלבים מוקדמים של ההחמרה.
מדובר על מחלות שמייצרות עומס עצום על מערכות הבריאות בכל העולם וגוררות עלויות גבוהות ומשאבים יקרים. למעשה, הסיבה מספר 1 שאדם מעל גיל 65 מאושפז היא בגלל החמרה באי ספיקת לב ו-25% מכלל הביקורים בחדר המיון קשורים לאסטמה.
כל אחת מהמחלות שצוינו עולה למערכת הבריאות רק בארצות הברית בין 15-20 מיליארד דולר כתוצאה מהחמרה של המצב ואשפוזים.
VoqX – סטטוסקופ חכם עם אינפרא-סאונד ובינה מלאכותית לשיפור קבלת ההחלטות האבחנתיות של רופאים במפגש עם חולים במרפאה. הסטטוסקופ החכם של Sanolla מאפשר שמיעה של צלילים (מתחת לתחום השמע האנושי) שלא ניתנים לשמיעה כיום באוזן אנושית באף מכשיר, ויחד עם מערכת בינה מלאכותית הוא מאפשר זיהוי מדויק הרבה יותר של המצב הרפואי.
במחקרים שנעשו נמצא כי במקרים של דלקת ריאות, יכולת הזיהוי של רופאים המשתמשים ב-VoqX תעלה ל-90% לעומת 55% זיהוי בסטטוסקופ הנמצא בשימוש כיום. בנוסף, ה-Voqx הוא המכשיר היחיד שמאפשר לזהות היצרות בעורקים שונים, כמו גם אבחון של התקף הלב בתחילתו, וכך להציל חיים ולאפשר טיפול מהיר ומדויק יותר במגוון מחלות.
השלב בו החברה עומדת
לחברה 17 פטנטים כאשר 8 מהם כבר אושרו ורשומים על שמה ו-9 נוספים נמצאים בתהליך רישום.
PyXy – נמצא בשלבים האחרונים של פיתוח המוצר, אישור רגולטורי צפוי בקיץ 2022 ועד סיום הרבעון השלישי של 2022 צפוי להתחיל במכירות בעולם.
VoqX – כבר ברבעון הראשון של 2022 צפוי להיכנס לשימוש בישראל תוך הרחבת קו הייצור שלו. המוצר כבר קיבל אישור רגולטורי של משרד הבריאות – אמ”ר למכירות בישראל, ואישור ה-FDA צפוי ברבעון הראשון של 2022. משא ומתן על תנאים מסחריים מנוהלים עם גופי הפצה וייצור גדולים ברחבי העולם. החברה השלימה מחקרים קליניים עבור AI ותהליכי האימות מתרחשים כעת.
משקיעים מובילים וזכיה במענקים מגופי ענק.
חברת Sanolla זכתה למענק בגובה של 5 מיליון יורו מהאיחוד האירופי במסגרת Horizon 2020 – מדובר על מענק גבוה במיוחד והחברה דורגה על ידי הבוחנים בציון הגבוה ביותר האפשרי על כל הפרמטרים שעליהם נבחנה. בנוסף, קיבלה החברה מענקים מרשות החדשנות.
החברה נהנית מתמיכה ומימון מקרן Next Leap Venture ומקבוצות של אנג’לים ישראליים ואמרקאיים שליוו את מייסד Sanolla בחברות הקודמות אותן הוביל לאקזיטים משמעותיים ומאמינים בפוטנציאל החברה להצליח.
המתחרים נחותים מהפתרון של Sanolla
קיימות מספר חברות המפתחות מוצרים שנועדו לניטור מרחוק של המטופל ביניהן: TytoCare, Stethlo, Nanogon ו-CliniCloud. ההבדל הוא, שהמתחרים מחייבים את הרופא להיות נוכח אונליין יחד עם המטופל בשעת הבדיקה, לכן מכשירים אלו אינם מונעים את העומס על מערכת הבריאות, אלא מכבידים עליה. בנוסף, למתחרים יכולת לאתר קולות בספקטרום הנשמע בלבד ואין יכולת לסווג מחלות באמצעות טכנולוגיית בינה מלאכותית (AI) כפי שיש ל-PyXy.
התקני סטטוסקופ דיגיטלי כמו ThinkLab, Stethee ו-eKuore, המהווים תחרות ל-VoqX – מספקים בעיקר הגברת הקול של המידע הנשמע ולחלקם יש יכולת לבטל רעשי סביבה באמצעות מסננים קבועים הנמוכים מביטול הרעש הדינמי המשמש ב-VoqX. בנוסף, לא מבוצע בהם AI.
קיימים בפיתוח גם מכשירים דיגיטליים המבוססים על בינה מלאכותית אך הם מיישמים אלגוריתמי בינה מלאכותית רק על המידע הנשמע בפס צר. בין המתחרים בשוק ניתן למנות את Coala, EKO ו-StethoMe. הדיוק של סיווג מחלות דרך בינה מלאכותית בפס צר הוא נחות מטבעו, מכיוון שהוא מבוסס על פחות מידע לעומת מוצרי הספקטרום המלא של Sanolla.
ההזדמנות וגודל השוק
השווקים בהם פועלת Sanolla הם עצומים וכוללים משתמשי קצה הסובלים ממחלות כרוניות שירכשו את המוצר וישתמשו בו בביתם הפרטי. שוק זה מוערך בכ-480 מיליארד דולר המחושבים משילוב של עלויות הרכישה של המכשיר ומנויי SaaS. חברות הביטוח וקופות החולים צפויות לעודד רכישות אלו שכן הן חוסכות הון למערכות הבריאות ולכיסויים הביטוחים.
VoqX – מיועד לשימוש בכל מרפאה בדגש על בתי חולים, אמבולנסים וטיפול נמרץ. השוק הכולל הניתן להתייחסות מוערך ב-18 מיליארד דולר ומורכב משילוב של עלויות מכשיר מראש ומנויי SaaS. כבר כעת רואים בחברה דרישה גבוהה והתעניינות במוצר מצד לקוחות ענק אלו כולל חתימה על מסמך תנאים.